Prvenac Egertera u MotoE

MotoE 26. jul. 202010:28 > 10:38
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Intakta Dominik Egerter došao je do prve pobede u MotoE kategoriji pošto je slavio na drugoj trci sezone, Velikoj nagradi Andaluzije.

Švajcarac je tako postao tek drugi vozač koji se našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja u klasi električnih motocikala i u nekoj drugoj kategoriji Svetskog šampionata. Egerter je tokom karijere ostvario samo još jednu pobedu – na Velikoj nagradi Nemačke 2014. godine u Moto2 kategoriji. Pre Egertera, samo je šampion klase do 125 kubika iz 2008. Majk di Meljo imao trijumfe u MotoE i nekoj drugoj klasi.

Drugo mesto zauzeo je Đordi Tores iz Ponsa, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Sić58 tima Matija Kasadei.

Egerter je vrlo brzo uspeo da se odvoji od rivala, dok je iza njega viđena velika borba u kojoj su učestvovali Erik Granado, Mateo Ferari, Tores i Kasadei. Činilo se da je Granado najbliži drugom mestu, međutim, dva kruga pre kraja Ferari je napravio veliku grešku u pokušaju da pretekne Kasadeija, kojeg je mimoišao, ali je izbacio Brazilca sa staze. Tores je tada napredovao do drugog mesta, pošto je Italijan otišao preširoko, a do kraja nije bilo promene.

Četvrti je na kraju bio Aleks de Anđelis, ispred Nikola Kanepe, Lukasa Tulovića i Di Melja. Najbolju desetoricu kompletirali su Džoš Huk, Gzavije Simeon i Ćavijer Kardelus.

Egerter na čelu generalnog plasmana sada ima 41 bod, a prati ga Tores sa 30.

Takmičenje u MotoE kategoriji nastavlja se na Velikoj nagradi San Marina i Riminija 13. septembra.