MotoE: Ferari startuje prvi u Mizanu

MotoE 12. sep. 202017:24 > 17:27
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aktuelni šampion MotoE kategorije Mateo Ferari zauzeće pol pol poziciju pred treću trku sezone, Veliku nagradu San Marina i Riminija.

Italijan je do trijumfa u kvalifikacijama u Mizanu došao u vremenu od 1:43.580 minuta, sa 272 hiljaditinke prednosti u odnosu na Matiju Kasadeija iz Sić58 tima. Pored njih dvojice mesto u prvom redu obezbedio je i Gzavije Simeon, koji brani boje LCR tima.

Povezano

Na početku drugog startnog reda naći će se vozač Teh3 rejsinga Lukas Tulović, nemački motociklista srpskog porekla. Lukasov zaostatak u odnosu na Ferarija na stazi „Marko Simončeli“ bio je četiri i po desetinke.

Unutar jedne sekunde od osvajača pol pozicije bilo je ukupno osam vozača, a Tulovića su sledili Dominik Egerter iz Dinavolt Intakta, drugi vozač LCR tima Nikolo Kanepa i Đordi Tores, koji brani boje Ponsa. Najbolju desetoricu u kvalifikacijama kompletirali su Tomaso Markon, Majk di Meljo i Alesandro Zaokone.

Trka za Veliku nagradu San Marina i Riminija u klasi električnih motocikala na programu je u nedelju od 10 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.