MotoE: Egerter preticanjima u finišu do trijumfa

MotoE 19. sep. 202017:19 > 17:23
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Intakta Dominik Egerter slavio je na četvrtoj trci sezone u MotoE kategoriji Svetskog šampionata, Velikoj nagradi Emilije Romanje.

Švajcarac je na stazi „Marko Simončeli“ upisao drugi trijumf ove sezone, pošto je prethodno bio najbolji na drugoj trci u Heresu.

Drugo mesto, sa desetinkom zaostatka zauzeo je Đordi Tores iz Ponsa, dok je treći bio branilac titule Mateo Ferari.

Egereter je slavio u Mizanu posle sjajne vožnje i preticanja Toresa i Ferarija u poslednjem krugu. Iako je Italijan prošao kroz cilj odmah iza njega, pošto je u poslednjem krugu izašao van okvira staze, kažnjen je pomeranjem za jednu poziciju.

Najbolju trojicu sledio je Matija Kasadei iz Sić58 tima, koji je bio više od dve sekunde iza pobednika, a četiri ispred ostalih pratilaca. Vozač Teh3 Tomaso Markon bio je peti, a sledili su ga Nikolo Kanepa, Alehandro Medina i Džoš Huk.

Prvu trku vikenda obeležilo je i nekoliko incidenata, a u jednom od njih nemački motociklista srpskog porekla Lukas Tulović završio je pored staze već u prvom krugu.

Zahvaljujući pobedi, Egerter je povećao svoju prednost u generalnom plasmanu i sada ima 82 boda, 19 više od Toresa, dok je Ferari treći sa 61.

Druga trka vikenda u Mizanu na programu je u nedelju u 10 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 2.