MotoE: Trijumf Ferarija, Egerter izbačen sa state

MotoE 20. sep. 202011:21 > 11:26
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aktuelni šampion Mateo Ferari slavio je na petoj trci sezone u MotoE kategoriji Svetskog šampionata.

Vozač Gresinija je na stazi „Marko Simončeli“ ostvario drugu pobedu ove godine, sa sekundom prednosti u odnosu na Matiju Kasadeija iz Sić58 tima. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se vozač Ponsa Đordi Tores, koji je bio desetinku iza drugoplasiranog.

Povezano

Ferari je u Mizanu pobedio posle vođstva od starta do cilja, pošto se odlično izborio sa subotnjim pobednikom Dominikom Egereterom. Samo nekoliko krivina kasnije, Švajcarac je ostao bez šanse da se bori za trijumf, pošto je Tomaso Markon napravio veliku grešku i izbacio i njega i sebe sa staze. Vozač Intakta je uspeo da se vrati na stazu, ali nije mogao bolje od 15. pozicije.

Branilac titule nije izazivan tokom trke, dok je iza njega viđena borba, ali su vozači van podijuma bili već tri sekunde iza pobednika. Najbolji među njima bio je Nikolo Kanepa, a sledili su ga Alesandro Zakone i Majk di Meljo.

Nemački motociklista srpskog porekla Lukas Tulović zauzeo je 14. mesto, uprkos tome što je na prvoj trci vikenda u Mizanu zadobio brojne povrede ruke i noge.

Egereter je zbog Markonove greške ostao bez prve pozicije u generalnom plasmanu, pošto ga je pretekao Ferari, a njegova prednost u odnosu na Švajcarca je četiri boda, dok je Tores još tri boda dalje.

Naredna trka MotoE kategorije vozi se 11. oktobra za Veliku nagradu Francuske u Le Manu.