Egerter novi šampion MotoE

MotoE 3. sep 202216:51
Dominik Egerter
motogp.com

Vozač Dinavolt Intakta Dominik Egerter osvojio je titulu u MotoE kategoriji zahvaljujući drugom mestu na pretposlednjoj trci sezone, Velikoj nagradi San Matina, ali i odustajanju svog glavnog rivala Erika Granada.

Povezano

Na prvoj trci vikenda na stazi „Marko Simončeli“ slavio je Matija Kasadei iz Ponsa, sa 134 hiljaditinki prednosti u odnosu na Švajcarca. Njima dvojici se na podijumu pridružio prvi šampion Motoe Mateo Ferari, koji je bii pet stotinki iza Egertera.

Borba za titulu rešena je već u prvom krugu u Mizanu, pošto je Granado izleteo sa staze. Egerteru je bilo potrebno da osvoji osam bodova više od Brazilca da bi stigao do trona, što je on bez problema učinio i napravio korak u odnosu na prošlu godinu, kada je bio vicešampion. Švajcarac je tada zapravo po rezultatima poslednje trke trebalo da bude šampion, ali je svemu tome prethodio incident sa Đordijem Toresom zbog kojeg je sankcionisan, pa je titula pripala Špancu.

Na putu do titule Egerter je ove godine bio nezaustavljiv, čemu u prilog govori činjenica da mu je najlošiji rezultat bilo četvrto mesto, a druga trka u Heresu je ujedno i jedina koju nije završio na podijumu. Švajcarac je ostvario tri trijumfa, šest puta je bio drugi, a jednom treći. On ima sjajnu šansu da ove godine dođe do duple krune, pošto se trenutno bori za odbranu titule u Svetskom supersport šampionatu.

Zatvaranje sezone u MotoE kategoriji na programu je u nedelju od 15.30 i možete da ga pratite na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar