Zakone slavio na otvaranju sezone u MotoE

MotoE 2. maj. 202115:58
Podeli:
Alesandro Zakone
motogp.com

Vozač Pramaka Alesandro Zakone došao je do prve pobede u karijeri u Svetskom šampionatu, pošto je pobedio na prvoj trci sezone u MotoE kategoriji, Velikoj nagradi Španije.

Italijanu je najbolji plasman prošle godine bilo peto mesto, a na stazi „Anhel Nijeto“ je trijumfovao sa četiri desetinke prednosti u odnosu na Dominika Egertera, koji brani boje Intakt GP tima. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se branilac titule Đordi Tores, koji je bio dva deseta dela sekunde iza Švajcarca.

VN Španije

Zakone je slavio pošto je preuzeo vođstvo posle izletanja Erika Granada na polovini trke, pošto je vozač Ponsa izleteo sa staze. Granado je na samom početku vodio veliku borbu sa Lukasom Tulovićem, koji je posustao, da bi ga posle nekoliko krugova sa staze izbacio Fermin Aldeger.

Granado je uspeo da se vrati u trku, ali nije mogao bolje od 13. mesta. Najbolju trojicu sledili su Matija Kasadei, šampion od pre dve sezone Mateo Ferari, Hikari Okubo i Andrea Mantovani. Jedina dana u MotoE Marija Erera zauzela je deveto mesto.

Naredna trka u MotoE kategoriji vozi se za Veliku nagradu Francuske 16. maja.

Komentari

Vaš komentar