Sudar sa timskim kolegom: Borković osmi u Monci

Podeli:
Dušan Borković
FOTO: PR Team

Pretposlednji trkački vikend TCR Evropa šampionata na stazi u Monci, srpski automobilista Dušan Borković završio je sa prikupljenih 38 bodova. Nakon druge trke i osvojenog osmog mesta, srpski automobilista je u generalnom plasmanu napredovao za dve pozicije i sada je osmi sa ukupno 189 bodova.

Dušan Borković:

U veoma uzbudljivoj drugoj trci, koju čak šest vozača nije uspelo da završi, Borković je startovao sa pete pozicije. Tokom najvećeg dela trke veliku bitku su vodili Borković, Jelmini, Koronel, Homola i Bart, da bi u poslednjoj krivini poslednjeg kruga, Bart snažno udario u Borkovića, skoro ga izbacivši sa staze, posle čega su ga obišla dva vozača. Iako je bio nadomak petog mesta, srpski vozač je posle ovog incidenta, koji je izazvao timski kolega, trku završio na osmoj poziciji.

Vozač NIS Petrol tima je nakon trke rekao da ovakav potez mladog timskog kolege ostavlja gorak ukus i dodao:

Ostao je još jedan vikend i potrudiću se da na njemu malo popravim poziciju u generalnom plasmanu. Nažalost, ovu sezonu su obeležili problemi sa menjačem. ’Comtoyou racing’ tim je dao sve od sebe da pokušaju da mi pomognu, ali se ispostavilo da je elektronika menjača boljka ove stare verzije Audija i bez obzira na razne popravke i promene delova istog, ne uspevaju da otklone smetnju. Audi je rešio taj problem sa novom verzijom trkačkog automobila koji se ove sezone takmiči samo na svetskom nivou, ali će se sledeće godine voziti i u evropskom šampionatu. Uz BOP, koji nije dobro izbalansiran među brendovima, problema sa menjačem cele sezone i veoma nesportskih poteza mog timskog kolege u već dve trke, ova sezona je bila puna izazova za mene i moj NIS Petrol Racing Tim. Trudiću se da izvučem maksimum iz ovoga, da se borim do kraja i predstavljam Srbiju u najboljem svetlu. Želim da se zahvalim svima koji me u tome podržavaju”, dodao je Dušan Borković.

Poslednji trkački vikend TCR Evropa šampionata održava se u Barseloni 9. i 10. oktobra.

Komentari

Vaš komentar