Valentino Rosi kažnjen na startu nove karijere, Dušan 44.

Ostala takmičenja 3. apr 202219:126 komentara
Podeli:
Valentino Rosi
xAlessioxMazzoccox xipa-agency.nex 0 via Guliver

Trkom u Imoli u trajanju od tri sata započela je nova sezona „GT World Challenge Europe“ šampionata. Pobedu je odnela ekipa WRT Rejsing Audija u sastavu Dris Vantor, Kelvin van der Linde i Čarls Verts, a debi u novom prvenstvu imao je legendarni italijanski motociklista Valentino Rosi.

Njegov tim WRT bio je 23, ali je tu poziciju zauzeo usled kazne, pošto je imao 13. najbrže vreme. Slavni Italijan je napravio grešku i promašio je svoju ekipu u boksu, zbog čega je WRT kažnjen sa deset pozicija.

GT World Challenge:

Propozicije trke su bile takve da su se trojica vozača svakog tima smenjivala za volanom – svako po jedan sat, a ekipa sa najboljim vremenom je bila pobednik.

Najbolji krug koji je vozio pobednički Audi okončan je za 1:40,389, a na drugoj poziciji našla se ekipa Mercedes-AMG AKKODIS ASP (Žil Guno), dok je treći takođe boi Mercedes – Get Spid tim pod vođstvom Luke Stolca.

Srpski automobilista Dušan Borković bio je 45. vozeći automobil Mercedes AMG GT3 u timu Madpanda Motorsport.

Direktan prenos čitave akcije iz Imole mogli ste da pratite na Sport klubu 4. Bila je ovo prva trka sezona, a naredni trkački vikend na programu je 30. aprila i prvog maja na stazi Brends Heč u Velikoj Britaniji.

Komentari

Vaš komentar