Poljaci šampioni sveta u spidveju

Podeli:
Pinterest

Nacionalna reprezentacija Poljske odbranila je pred svojim navijačima titulu pobednika Svetskog kupa u spidveju. Poljaci su u Lešnom vodili od početka do kraja finalnog takmičenja i trinaesti put izborili naslov najboljeg na svetu.

Godinu dana posle dramatičnog finalnog takmičenja u Mančesteru, kada su domaćini i Šveđaniizvukli najbolje iz poljske selekcije i naterali je da do kraja strepi za pobedu, u Lešnom prave neizvesnosti nije bilo. Poljski tim je brzo stekao priličnu prednost, a ozbiljniji otpor pružali su im samo Šveđani.

Ipak ni oni nisu mogli mnogo, pa je vtrku pred kraj domaćin stekao nedostižnu prednost, na radost punih tribina slavnog spidvej stadiona Alfred Smočik u Lešnom, domu najuspešnijeg poljskog kluba Unija.

Maćiej Janovski, Piotr Pavlicki, Bartoš Zmažlik i Patrik Dudek sakupili su ukupno 50 poena i izborili zlatnu medalju. Drugo mesto u Lešnom osvojili su Šveđani sa 42 boda, treće je pripalo je Rusima, koji su kroz baraž stigli do završne runde. Rusi su sakupili 18, a Britanci 15 bodova.

Najuspešniji pojedinac takmičenja bio je naturalizovani brazilac Antonio Lindbek, koji je Švedskoj doneo 20 bodova, više nego što su sakupili ceo britanski i ruski tim. Posle okršaja nacionalnih selekcija i velikog finala

Svetskog Kupa, Speedway GP šampionat u standardnom formatu se nastavlja 22. jula trkom u Kardifu u Velsu, uz direktan prenos na kanalima Sport Kluba. Sezona se završava u Melburnu u Australiji, 12. trkom u sezoni 28. oktobra.