Spirings oživljavao rivala, Al-Atija brži od Peterhansela

Podeli:
Naser Al-Atija
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Četvrta etapa slavnog Dakar relija donela je velika uzbuđenja – u konkurenciji automobilista slavio je vozač Tojote Naser Al-Atija, dok je kod motociklista najbrži bio vozač Honde Đoan Bareda. Etapu je obeležio incident u kojem je vozač Huskvarne Pol Spirings morao da oživljava indijskog kolegu CS Santoša posle udesa koji je imao i posle kojeg se nalazi u komi.

Indijac je posle udarca u jednu stenu zajedno sa Mauriciom Đerinijem pao sa svog motocikla, a obojicu ih je na zemlji zatekao Spirings, koji im je priskočio u pomoć.

Video sam dva motocikla na zemlji, a vozači su pali sa njih. Đerini je odmah ustao i počeo da pruža pomoć Santošu, koji je ležao. Ja sam zaustavio svoj motocikl ispred stene kako niko drugi ne bi udario u nju. Posle smo pokušavali da ga povratimo, a zatim su tri helikoptera iz organizacije došla kako bi mu se ukazala pomoć“, izjavio je Pol Spirings opisujući udes.

Santoš je prebačen u bolnicu i nalazi se u indukovanoj komi posle jakog udarca u glavu, a treba da mu se urade dalji pregledi kako bi se utvrdila ozbiljnost povrede. Tim „Hiro“ je na Dakar reliju 2020. godine ostao bez Portugalca Paula Gonkalvesa, koji je život izgubio tokom sedme etape, prvi otkad se reli preselio u Saudijsku Arabiju.

Naser Al Atija je trijumfovao na trećoj etapi u nizu pobedivši iskusnog Stefana Peterhansela sa malom razlikom, ali Francuz je i dalje vodeći u generalnom plasmanu.

Srpski predstavnik Gabor Sagmajster etapu je završio na 76. mestu, a trenutno je na 78. poziciji u ukupnom poretku kod automobilista.

Kod motociklista je Bareda došao do druge etapne pobede na ovogidšnjeg Dakar reliju i drugi je u generalnom plasmanu iza vozača Huskvarne Ksavijea de Sultrea.

Komentari

Vaš komentar