Rea nastavio dominaciju i u Burinamu

SuperBike 11. mar. 201712:24 > 12:30
Podeli:
Robert Cianflone/Getty Images

Vozač Kavasakija Džonatan Rea ostvario je treću pobedu u ovogodišnjem Svetskom superbajk šampionatu na isto toliko trka trijumfom u Burinamu.

Posle dominantnog izdanja na stazi „Filip Ajland“, Britanac je u istom ritmu nastavio i na prvoj trci u istoriji koja je odžana u Burinamu.

Drugo mesto zauzeo je Čaz Dejvis na Dukatiju, sa šest sekundi zaostatka, dok je treći bio drugi vozač Kavasakija Tom Sajks.

Rea je startovao sa pol pozicije, zadržao se na čelu i tokom 20 krugova nijednog trenutka nije prepustio prvu poziciju. U prvim trenucima, Marko Melandri je držao korak za Severnim Ircem, ali ga je vrlo brzo sustigao Dejvis.

U trenutku kada je Dejvis pretekao svog timskog kolegu, Rea mu je već pobegao, a razlika je bila oko pet sekundi. Melandrija je u poslednjem krugu pretekao i Sajks, pa je morao da se zadovolji četvrtim mestom i pol pozicijom za nedeljnu trku.

Vozači Jamahe Mihael van der Mark i Aleks Lous su zauzeli peto i šesto mesto, ispred Đordija Toresa, koji je nasledio sedmu poziciju posle odustajanja Judžina Lavertija u finišu. Najbolju desetoricu kompletirali su Lion Kamije na MV Avgusti i dvojac Honde Niki Hejden i Štefan Bradl.

Rea na čelu generalnog plasmana ima 75 bodova, a prate ga Dejvis sa 60 i Sajks, koji je do sada upisao 42.

Druga trka u Burinamu vozi se u nedelju u 10 časova.