Superbajk: Dejvis ispred Kavasakija na Lausicringu

SuperBike 19. avg. 201718:24 > 18:28
Podeli:
© 2017 Ducati Motor Holding spa

Vozač Dukatija Čaz Dejvis upisao je petu pobedu ove sezone pošto je slavio na prvoj trci devetog vikenda ovogodišnjeg Svetskog superbajk šampionata na stazi “Lausicring”.

Dejvis je do trijumfa došao ispred dvojca Kavasakija Džonatana Ree i Toma Sajksa.

Velšanin je u kvalifikacijama ostvario svoj najlošiji plasman ove sezone, pošto je bio tek šesti, ali sa samo 64 hiljaditinke iza Sajksa, dok je Rea bio drugi.

Međutim, aktuelni šampion je otišao preširoko u prvoj krivini kada je pokušao da pretekne Sajksa, a Dejvis je tada već uspeo da projuri ispred njega. U drugom krugu, vozač Dukatija je pretekao i Sajksa, ispred kojeg se našao i njegov timski kolega.


Osvajač pol pozicije je brzo izgubio priključak za vodećom dvojicom, a Rea se držao na oko pola sekunde iza Dejvisa. Ipak, Velšanin se odvojio u poslednjem delu trke i kroz cilj je prošao sa skoro dve sekunde prednosti u odnosu na branioca titule. Sajks je morao da se zadovolji trećim mestom, ispred Dejvisovog timskog kolege Marka Melandrija, Liona Kamijea, koji brani boje MV Aguste i Aleksa Lousa na Jamahi.

Rea na čelu generalnog plasmana sada ima 63 boda više od Sajksa, a 110 od Dejvisa, a do kraja sezone ostalo je još devet trka.

Druga trka vikenda na “Lausicringu” vozi se u nedelju u 13 časova.