Istorija – Rea se izjednačio sa Fogartijem

SuperBike 13. maj. 201814:23 > 14:25
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Motociklista Kavasakija Džonatan Rea trijumfovao je i na drugoj trci petog vikenda Svetskog superbajk šampionata u Imoli i tako se izjednačio rekord po broju pobeda koji je do sada držao Karl Fogarti.

Britanac je na stazi „Enco i Dino Ferari“ došao do 59. trijumfa, pošto se peti put na deset trka ove godine našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Drugo mesto zauzeo je Čaz Dejvis na Dukatiju, sa četiri sekunde zaostatka, dok je treći bio vozač Kavasakija Tom Sajks.

Rea je dvostruki trijumf u Imoli pošto je strpljivo čekao svoj trenutak u borbi sa Dejvisom. Deset krugova ga je pratio, da bi konalno napao u 11. krugu u krivini „Tamburelo“, da bi potom usledilo još nekoliko pokušaja. Britanac je preuzeo vođstvo u 14. krugu i od tada se nije osvrtao, dok je iza njih Sajks do trećeg mesta došao posle duela sa Ćavijem Foresom na privatnom Dukatiju.

Najbolju četvoricu sledio je vozač MV Aguste Đordi Tores, ispred Aleksa Lousa na Jamahi i vozača privatnog Dukatija Mikaela Rubena Rinaldija. Među prvom desetoricom našli su se i Torpak Razgatlioglu, Judžin Laverti, koji se ovog vikenda vratio na stazu posle teških povreda koje je zadobio na Tajlandu, i Leandro Merkado.

Posle deset trka, Rea na čelu tabele ima 209 bodova, a prate ga Dejvis sa 162 i Sajks sa 137.

Svetski superbajk šampionat se nastavlja 25. maja na stazi „Donington park“.