Prva pobeda Van der Marka u Superbajku

SuperBike 26. maj. 201815:12 > 15:30
Podeli:
Mirco Lazzari gp, Getty Images Sport

Holandski motociklista Mihael van der Mark, vozač tima Pata Jamaha, ostvario je prvu pobedu u Superbajk šampionatu, pošto je bio najbrži u prvoj trci koja se za vikend vozila u britanskom Donington parku.

 26-godišnji Holanđanin je do svog prvog trijumfa u WSBK šampionatu došao u vremenu 33:56.530, dok je iza sebe posle 23 kruga na Donington parku ostavio vodećeg u generalnom plasmanu Džonatana Reu, koji je na motoru Kavasakija bio sporiji za 1:36 sekundi. 

Iza Ree se na trećem mestu našao još jedan Britanac Tom Sajks na Kavasakiju, četvrti je bio Sem Lous na motoru Pata Jamahe, dok su u prvih deset bili i Lorenco Savadori, Judžin Laverti, Loris Baz, Čez Dejvis, Leon Haslam i Leon Kamijer. 

Mihael van der Mark je u Donington parku postao i prvi Holanđanin koji je pobedio na jednoj trci u Superbajk šampionatu, dok je Pata Jamaha prvi put trijumfovala još od 2011. godine. 

U generalnom plasmanu vozača vodi Džonatan Rea sa 229 bodova, drugi je Čez Dejvis sa 170, treći Tom Sajks sa 153, a Van der Mark četvrti sa 138 bodova. 

Druga trka u Donington parku se vozi u nedelju od 14 časova.