Prvenac Lousa u Superbajku, sudarili se Rea i Sajks

SuperBike 10. jun. 201819:58 > 19:59
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Vozač Jamahe Aleks Lous došao je do prve pobede u karijeri, pošto je slavio na drugoj trci sedmog vikenda Svetskog superbajk šampionata u Brnu.

Lous je trijumfovao sa dve sekunde prednosti u odnosu na timskog kolege Mihaela van der Marka. Njima dvojici se na podijumu pridružio Čaz Dejvis na Dukatiju.

Aktuelni šampion Džonatan Rea, koji je u subotu ostvario 60. pobedu u karijeri, nije završio trku pošto se sudario sa svojim timskim kolegom Tomom Sajksom.

Lous je došao do vođstva posle prve krivine, ali ga je brzo pretekao Van der Mark i njih dvojica su se smenjivali na prvoj poziciji. Marko Melandri se na Dukatiju probio do trećeg mesta, a potom se našao i ispred Holanđanina.

Do drame je došlo nedugo zatim, pošto su vozači Kavasakija započeli međusobnu borbu, iz koje je deblji kraj izvukao Rea. Za branioca titule je to bilo prvo odustajanje od druge trke na „Manji Kuru“ prošle godine.

Melandri je uspeo da pretekne i Lousa, ali je dve krivine kasnije izleteo sa staze. Sajks je nastavio trku posle udesa sa Reom, ali je i on završio van staze u šestom krugu.

Dvojac Jamahe je potom povećao svoju prednost, ispred Dejvisa, a do promena pozicija nije došlo do kraja trke. Četvrti je bio Judžin Laverti na Apriliji, ispred Lorenca Savadorija i vozača privatnog Dukatija Mikela Rubena Rinaldija.

Rea na čelu generalnog plasmana ima 270 bodova, 65 više od Dejvisa, dok je treći Van der mark sa 196.

Svetski superbajk šampionat se nastavlja 23. juna na stazi „Laguna Seka“ u Sjedinjenim Državama.