Rea kompletirao dvostruki trijumf na "Laguni"

SuperBike 25. jun 20180:04 > 0:06
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Kavasakija Džonatan Rea došao je do druge pobede za dva dana, pošto je slavio i na drugoj trci osmog vikenda Svetskog superbajk šampionata na stazi "Laguna Seka".

Drugo mesto zauzeo je Čaz Dejvis, koji je na Dukatiju imao pet sekundi zaostatka, dok je treći bio motociklista Aprilije Judžin Laverti.

Laverti je odlično iskoristio pol poziciju, pa je poveo ispred vozača Dukatija Marka Melandrija i Mihaela van der Marka na Jamahi. Rea je napredovao za tri pozicije posle devetog mesta na startu, a potom je pretekao i svog timskog kolegu Toma Sajksa i probio se do petog mesta do kraja prvog kruga, dok je Laverti povećao svoju prednost.

Van der Mark je uspeo da se nađe ispred Melandrija, kojeg je ubrzo pretekao i Rea, koji je napao i Holanđanina i krenuo u poteru za Lavertijem, a trka je za Italijana je bila gotova nekoliko krugova kasnije.

Branilac titule je brzo nadoknadio zaostatak i vođstvo je preuzeo u osmom krugu, dok se Dejvis u međuvremenu probio ispred Van der Marka. Od tada se Rea nije osvrtao, dok je vozač Dukatija uspeo da dođe do drugog mesta, a Laverti zadržao treće do kraja trke, uprkos pritisku vozača Jamahe i njegovog timskog kolege Aleksa Lousa. Na taj način, vozač Aprilije je došao do prvog podijuma od 2014. godine.

Lous je uspeo da se nađe ispred Van der Marka do kraja trke i dođe do četvrte pozicije, a njih dvojicu su sledili Ćavi Fores na privatnom Dukatiju i vozač MV Aguste Đordi Tores. Najbolju desetoricu kompletirali su Sajks, Džejk Ganje i Loris Baz.

Rea na čelu generalnog plasmana ima 320 bodova, a prate ga Dejvis sa 245 i Van der Mark sa 215.

Naredna trka Svetskog superbajk šampionata vozi se 7. jula na stazi „Marko Simončeli“.