Rea u "Manji Kuru" do četvrte WSBK titule u nizu

SuperBike 29. sep. 201816:50 > 17:06
Podeli:
Mirco Lazzari gp, Getty Images Sport

Britanac Džonatan Rea, vozač tima Kavasakija u Svetskom superbajk šampionatu, pobedio je u subotu na trci na stazi "Manji Kur" u Francuskoj, čime je došao do svoje četvrte uzastopne titule u ovom takmičenju.

Rea je trku u Francuskoj odvozao za 34:15.613, dok je iza njega na drugoj poziciji ostao njegov sunarodnik i još jedan član Kavasakija Tom Sajks, koji je bio sporiji sa 3.091 sekunde. Do podijuma i trećeg mesta došao je Španac Havijer Fores iz tima Barni sa 8.558 sekundi kašnjenja. 

U generalnom plasmanu vozača, pet trka pre kraja Svetskog superbajk šampionata, Rea je prvi sa 445 bodova, što je sada već dovoljno za novu titulu, četvrtu u nizu. Iza sebe je ostavio Čeza Dejvisa iz Dukatija (315 bodova) i Mihaela van der Marka iz Jamahe (293 boda), koji su drugi i treći u ukupnom poretku. 

Rea je pobedio 13. put u sezoni, a postao je jedini vozač u ovom šampionatu koji je došao do četiri titule zaredom. On se takođe izjednačio na prvom mestu večne liste WSBK sa Karlom Fogartijem, koji je takođe bio prvak četiri puta.