Superbajk: Drugi het-trik za sjajnog Alvara Bautistu

SuperBike 17. mar. 201911:56 > 12:05
Podeli:
© Ducati Motor Holding spa

Motociklista Dukatija Alvaro Bautista na dominantan način je slavio na takmičenju u Superbajku u tajlandskom Buriramu - slavio je u sve tri trke na Međunarodnoj stazi Čang, prvoj u subotu i druge dve u nedelju ujutru po srednjeevropskom vremenu.

U subotu je na programu bila prva trka u Buriramu, a tada je prvo mesto posle 20 krugova osvojio takođe Bautista uz vreme 31:06.051, dok su na drugom i trećem mestu bili Britanci – aktuelni šampion Džonatan Rea iz Kavasakija i Aleks Lous iz Pata Jamahe.

Trka je bila veoma uzbudljiva u borbi za prvo mesto u jednom trenutku Bautista i Rea su čak imali i kontakt, ali nijedan vozač nije pao sa svog motocikla.

Povezano

U nedelju je Bautista krenuo u istom ritmu – prvo je slavio u drugoj, sprint-trci u kojoj je viđena crvena zastava četiri kruga pre kraja. U Krivini 3 domaći vozač koji je dobio specijalnu pozivnicu Čitipong Varokorn iz Kavasaki Tajlanda i Leon Kamije iz Honde su se sudarili, a Tajlanđanin je završio u bolnici.

Bautista je bio prvi sa vremenom 10:06.157, Rea je bio drugi, a Lous ponovo treći.

U trećoj trci Bautista je došao do het-trika potpuno dominantnom vožnjom i vezao neverovatnu šestu pobedu u šampionatu.

Alvaro Bautista je nakon fantastičnog nastupa u Tajlandu prvi u generalnom plasmanu , a za njim slede Rea, Lous, Mihael van der Mark, Marko Melandri, Leon Haslam i Sandro Korteze.

U konkurenciji konstruktora Dukati je ubedljivo prvi sa 124 boda, Kavasaki ima 98, a Jamaha 74.

Naredne trke u Superbajk šampionatu voziće se u španskom Aragonu od petog do sedmog aprila.