Rea prekinuo Bautistin niz u Imoli

SuperBike 11. maj. 201917:16 > 17:18
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aktuelni šampion Svetskog superbajk šampionata Džonatan Rea trijumfovao je na prvoj trci petog vikenda sezone u Imoli i prekinuo niz Alvara Bautiste od 11. pobeda zaredom.

Vozač Kavasakija je slavio na stazi „Enco i Dino Ferari“ sa skoro osam sekundi prednosti u odnosu na Bautistu na Dukatiju. Njima dvojici se na podijumu pridružio Toprak Razgatioglu, koji vozi privatni Kavasaki, pošto je u direktnom okršaju bio bolji od vozača Jamahe Mihaela van der Marka.

Pol poziciju pred prvu trku u Imoli osvojio je Bautistin timski kolega Čaz Dejvis, koji je i poveo od starta, ali je nedugo zatim odustao zbog kvara motora. Od tog trenutka, Bautista je postao Rein glavni rival, ali nije imao dovoljno dobar ritam da bi ga ugrozio, pa se britanski motociklista brzo odvojio.

Španac je imao usamljenu trku, dok se dugo činilo da će Tom Sajks, koji vozi za BMW, biti treći, ali je odustao zbog mehaničkog kvara. Grupa koja ga je pratila je od tog trenutka vodila borbu za podijum, predvodili su je vozači Jamahe Aleks Lous i Van der Mark, ali je Britanac posustao. Holandski motociklista je pokušao da se odupri napadima Razgatlioglua i Leona Haslama, ali je Turčin uspeo da se probije, a njih dvojica su potom vodili borbu do samog kraja.

Van der Mark je trku završio šest i po desetinki iza Razgatlioglua, a ispred Haslama, Marka Meklandrija na Jamahi i Lousa.

Bautista na čelu generalnog plasmana ima 256 bodova, a prate ga Rea sa 208 i Lous sa 135.

U Imoli je u nedelju na programu dvostruki program, druga trka se vozi od 11 časova, a treća startuje u 14.