Superbajk: Bautista prvo slavio, pa imao udes

SuperBike 9. jun. 201917:03 > 17:05
Podeli:
© Ducati Motor Holding spa

U nedelju su na programu bile druga i treća trka u Heresu u svetskom Superbajk šampionatu, a viđena su mnoga uzbuđenja – u drugoj trci slavio je Alvaro Bautista, a Džonatan Rea stigao je do četvrte pozicije, iako je startovao sa vrha, a u trećoj trci pobedio je Mihael van der Mark.

Bautista je na drugoj trci vikenda u Heresu bio prvi u svakom od krugova, a Rea je startovao sa poslednjeg mesta, pošto je u prvoj trci dana u subotu udario Aleksa Lousa i bio diskvalifikovan. Ipak, Britanac je na kraju drugu trku završio na odličnom četvrtom mestu, što je bio veliki uspeh uzevši u obzir okolnosti.

Na drugom mestu u drugoj trci završio je Holanđanin Mihael van der Mark bio je drugi, a Italijan Marko Melandri, takođe na Jamahi kao i Van der Mark, završio je na trećem mestu.

Prvu petoricu na drugoj trci vikenda kompletirali su već spomenuti Rea i njegov zemljak Tom Sajks.

Na drugoj nedeljnoj trci Van der Mark došao je do prve pobede u ovogodišnjem šampionatu, a lider prvenstva Bautista doživeo je udes u drugom krugu i nije završio trku.

Rea je ovoga puta bio drugi, a na podijumu se još našao i Turčin Toprak Razgatlioglu. Četvrti je bio Rinaldi, a peti još jedan Britanac Lion Haslem.

Uprkos tome što je prvi put u sezoni na trećoj trci u Heresu okončao trku pre cilja, Bautista je i dalje neugrožen na čelu generalnog plasmana sa razlikom od 41 poena u odnosu na najbližeg pratioca Reu.

U subotu je dominantan u Heresu bio Bautista, dok je Rea ostao bez podijuma.