Rea i pored grešaka dva puta trijumfovao u Argentini

SuperBike 14. okt. 20195:26 > 5:39
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Bongarts/Getty Images

Vozač Kavasakija Džonatan Rea je ostvario pobede u drugoj i trećoj trci na trkačkom vikendu u Argentini u okviru Superbajk šampionata. Drugoplasirani u generalnom plasmanu Alvaro Bautista je zauzeo drugo i peto mesto.

U drugoj trci je Džonatan Rea startovao kao trećeplasirani, a već je u prvom krugu obišao čoveka koji je dobio prvu trku i koji je startovao kao prvoplasirani Alvara Bautistu. Odmah je Britanac počeo da pravi prednost i do kraja trke nije imao većih problema, mada je u jednom momentu umalo izgubio prednji kraj svog Kvasakija. 

U trećoj trci je Rea imao pol poziciju i brzo je napravio razliku u odnosu na Bautistu i Topraka Ragatioglua. Rea je međutim imao grešku koja je mogla da ga košta trijumfa i tada je vođstvo preuzeo Alvaro Bautista. Tada je Rea otišao preširoko posle glavnog pravca i Španac je preuzeo lidersku poziciju. Rea je dva kruga kasnije uspeo da se vrati na prvu poziciju, a Bautista je izgubio potom još nekoliko pozicija pa je trku završio kao peti. 

Superbajk šampionat se završava trkama u Kataru 24. i 25. oktobra, a već je poznato da je Džonatan Rea šampion. Ipak ostalo je otvoreno pitanje šampiona u konkurenciji kontruktora jer Kavasaki ima 37 bodova više od Dukatija, a u igri je 75 bodova.