Druga pobeda Skota Redinga za lidersku poziciju

SuperBike 2. avg 202015:30 > 15:36
Getty Images/Mirco Lazzari gp

Drugom pobedom u dva dana, na paklenoj vrućoj stazi u Heresu (kažu da je na stazi izmereno 60 stepeni!), Skot Reding, vozač Dukatija, preuzeo je lidersku poziciju u Svetskom superbajk šampionatu.

Prethodno je 27-godišnji Britanac zauzeo drugo mesto u tzv. „sprint” trci, pa će uoči trećeg vikenda u portugalskom Algarveu (8. i 9. avgust), biti na vodećoj poziciji.

Kada je u pitanju već pomenuta „sprint” trka (10 krugova), nju je dobio još jedan Britanac, Džonatan Rea (33) na Kavasakiju, ispred Redinga, koji je zaostao 522 hiljaditinke i Holanđanina Mihaela Van den Marka.

Reding je u drugoj trci slavio trijumf, sa više od tri sekunde prednosti u odnosu na zemljaka Čaza Dejvisa, dok je 5,4 sekunde zaostatka imao Turčin Toprak Razgatliolu.

Četvrtoplasirani je bio Italijan Mikael Ruben Rinaldi, a petoplasirani Britanac Aleks Lous. Džonatan Rea je zauzeo tek šesto mesto.

U generalnom plasmanu posle šest trka vodi Skot Reding sa 98 bodova, drugoplasirani je Džonatan Rea sa 74, a trećeplasirani Aleks Lous sa 72. Na četvrtom mestu je Turčin Razgatliolu sa 66, a na petom Čaz Dejvis sa 57 bodova.