Reding predvodio dvostruku pobedu Dukatija u Aragonu

SuperBike 29. avg. 202016:44 > 16:50
Podeli:
© Ducati Motor Holding spa

Vozač Dukatija Skot Reding trijumfovao je na prvoj trci četvrtog vikenda sezone u Svetskom superbajk šampionata na stazi „Motorlend“ u Aragonu.

Britanac je predvodio dvostruku pobedu italijanskog tima, pošto je drugo mesto zauzeo njegov timski kolega Čaz Dejvis, koji je imao tri desetinke zaostatka. Njima dvojici se na podijumu pridružio aktuelni šampion Džonatan Rea na Kavasakiju.

Rea je startovao sa pol pozicije, brzo je pao na četvrto mesto, ali mu nije mnogo vremena bilo potrebno da se probije ponovo na čelo. Pratili su ga sunarodnici Aleks Lous i Reding, koji se do kraja petog kruga izborio za drugo mesto, a potom krenuo u poteru za braniocem titule. Lous je nekoliko trenutaka kasnije imao teško izletanje, a srećom je izbegao da na njega ne nalete vozači koji su sledili.

Uprkos tome, na stazi nije istaknuta crvena zastavica, a dva kruga kasnije Reding je sustigao Reu i preuzeo vođstvo. Razlika između njih dvojice je sve vreme bila minimalna, a vozač Kavasakija je napao za vođstvo nekoliko puta, ali bez uspeha, što je omogućilo Dejvisu da ih sustigne. Kada je Rea prilikom jednog pokušaja otišao preširoko, vozač Dukatija ga je pretekao i krenuo je da smanjuje zaostatak u odnosu na svog timskog kolegu, ali nije mogao da ga napadne u poslednja tri kruga.

Najbolju trojicu sledio je Mikael Ruben Rinaldi na Dukatiju, ispred trojice vozača Jamahe Mihaela van der Marka, Topraka Razgatlioglua i Lorisa Baza.

Reding je zahvaljujući pobedi preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 157 bodova, pet više od Ree.

Druga trka vikenda u Aragonu vozi se u nedelju u 11 časova, dok je treća na programu tri sata kasnije.