Prvenac Rinaldija, izletanje Redinga u Aragonu

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Go Ilevena Mikael Ruben rinaldi došao je do prve pobede u karijeri pošto je slavio na prvoj trci petog vikenda sezone Svetskog superbajk šampionata u Aragonu.

Rinaldi nikada ranije nije bio na podijumu u karijeri, a na stazi „Motorlend“ je pobedio u dominantnom stilu, sa skoro šest sekundi prednosti u odnosu na Džonatana Reu na Kavasakiju. Njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Dukatija Čaz Dejvis, čiji timski kolega Skot Reding nije uspeo da završi trku zbog izletanja.

Italijanski motociklista je na početku drugog kruga pretekao Reu, koji je startovao sa pol pozicije, a potom se brzo odvojio od rivala. Već na polovini trke njegova prednost je bila veća od četiri sekunde, dok je iza njega viđena velika borba. On je svom timu doneo prvu pobedu u šampionatu, a ujedno je i prvi vozač koji je slavio na privatnom Dukatiju posle osam godina.

Reding je izleteo sa staze u osmom krugu, u trenutku kada je bio na trećoj poziciji, iza Ree, pošto ga je Alvaro Bautista pritiskao. Vozača Honde je kasnije pretekao Dejvis, pre nego što je i sam završio pored staze, a to je omogućilo vozačima Jamahe Mihaelu van der Marku i Topraku Razgatliogluu da zauzmu četvrto i peto mesto, ispred Aleksa Lousa na drugom Kavasakiju.

Zahvaljujući takvom raspletu Rea sada ima 30 bodova prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na Redinga.

Preostale dve trke vikenda u Aragonu voze se u nedelju, a na programu su od 11 i 14 časova.