Rea od starta do cilja za trijumf na "Katalunji"

SuperBike 19. sep. 202015:54 > 15:57
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aktuelni šampion Džonatan Rea došao je do dominantne pobede na prvoj trci petog vikenda ovogodišnjeg Svetskog superbajk šampionata na stazi „Katalunja“.

Britanac je u Barseloni upisao deveti trijumf ove sezone, sa nešto više od dve i po sekunde prednosti u odnosu na Skota Redinga na Dukatiju. Na najnižem stepeniku pobedničkog postolja našao se Redingov timski kolega Čaz Dejvis.

Rea je sjajno startovao sa pol pozicije i brzo se odvojio od svojih rivala, dok se Reding odlično probio sa sedmog mesta. Međutim, nije mogao da parira vozaču Kavasakija, pošto se tokom prve polovine trke borio sa Mikaelom Rubenom Rinaldijem na privatnom Dukatiju.


Italijan je od osmog kruga posustao, pa je Dejvis stigao do trećeg mesta, i to posle 11. pozicije na startu. Najbolji među ostalima bio je vozač Jamahe Mihael van der Mark, ispred Alvara Bautiste na Hondi i timskog kolege Topraka Razgatlioglua, dok je Ruben Rinaldi morao da se zadovolji sedmom pozicijom.

Rea sada ima 42 boda prednosti u odnosu na Redinga, a do kraja sezone ostalo je još osam trka. Dve se voze u nedelju, od 11 i 14 časova.