Rei kišna prva trka na “Manji-Kuru”

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Kavasakija Džonatan Rea trijumfovao je na prvoj trci pretposlednjeg vikenda Svetskog superbajk šampionata voženoj po kiši na stazi “Manji-Kur” u Francuskoj.

Rea je u borbi za trijumf pobedio Lorisa Baza na privatnoj Jamahi, za više od tri sekunde, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao drugi vozač Kavasakija Aleks Lous.

Aktuelnom šampionu je posao bio olakšan pošto su i Judžin Laverti i Tom Sajks, koji voze za BMW, odustali vrlo brzi posle starta. Njih dvojica su držali drugo i treće mesto iza Ree, da bi ih sa staze izbacio Garet Gerlof iz GRT Jamahe.

Gerlot je uspeo da se zadrži na stazi, iza Lousa, kojeg je dva kruga kasnije pretekao, zajedno sa Bazom. Francuz je prvobitno uspevao da održi korak sa Reom, međutim, branilac titule je uspeo da se odvoji od 14. kruga i upiše 98. trijumf u karijeri. Na taj način je napravio veliki korak ka odbrani titule.

Najbolju trojicu sledio je Čaz Dejvis na Dukatiju, ispred timskog kolege Skota Redinga i Topraka Razglatlioglua na Jamahi.

Pet trka pre kraja sezone Rea na čelu generalnog plasmana ima 315 bodova, a prati ga Reding sa 250.

Druga trka vikenda na “Manji-Kuru” na programu je u nedelju od 11 časova, a treća tri sata kasnije.