Rea u Eštorilu obezbedio šestu titulu

SuperBike 17. okt 202016:30 > 16:36
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Kavasakija Džonatan Rea obezbedio je šestu titulu svetskog šampiona osvojivši četvrto mesto na prvoj trci poslednjeg vikenda sezone u Svetskom superbajk šampionatu, na kojoj je slavio Toprak Razgatlioglu.

Rea i njegov konkurent u borbi za titulu Skot Reding imali su padove tokom kvalifikacija, pa su na startu zauzeli 15. i 23. poziciju. I dok je stariji od dvojice Britanaca stigao do cilja, vozač Dukatija je izleteo sa staze i ostao bez šanse da se u nedelju na preostale dve trke bori za titulu.

Na taj način, vozač Kavasakija je nastavio dominaciju, a ujedno je došao do rekorda, pošto niko pre njega nije osvojio šest titula.

Razgatlioglu je na prvoj trci u Portugalu slavio sa tri sekunde prednosti u odnosu na Čaza Dejvisa na Dukatiju, dok je treći bio Garet Gerlof na Jamahi. Za Turčina je to bila druga pobeda ove sezone, pošto je bio nedodirljiv tokom praktično cele trke.

https://twitter.com/WorldSBK/status/1317464513667600385


Rea se sjajno probio posle starta, čak je u jednom trenutku krenuo u poteru za Razgatliogluom, ali je ritam polako pokušao da mu opada. To su iskoristili Dejvis i Gerlof da ga preteknu i stignu do podijuma, a iako nije upisao 100. pobedu i tako proslavio titulu novu priliku imaće u nedelju.

Najbolji četvoricu sledio je Leon Haslam na Hondi, ispred drugog vozača Kavasakija Aleksa Lousa i Mikaela Rubena Rinaldija, koji brani boje Dukatija.

Rea na čelu generalnog plasmana ima 353 boda, dok je Reding drugi sa 281.

Poslednje dve trke sezone voze se u nedelju u podne i 15 časova na „Eštorilu“.