Novi transfer u Superbajk, stižu Lekuona i Vijerhe

SuperBike 26. okt. 202110:471 komentar
Podeli:
AP Photo/Antonio Calanni

Španski vozači Iker Lekuona i Ćavi Vijerhe prelaze iz MotoGP i Moto2 kategorije u Superbajk. Tamo će voziti u Hondi koja u potpunosti menja svoje vozače za 2022. godinu.

Tim Honde je poslednji koji će ući u Superbajk šampionat 2022. godine, a u utorak je objavljeno da će Iker Lekuona i Ćavi Vijerhe voziti za japanskog proizvođača. Za Hondu su u 2021. vozili Alvaro Bautista koji prelazi na Dukati i Lion Heslem čija se budućnost u Superbajku još ne zna.

Lekuona ima 21 godinu i vozio je prethodne dve sezone za Teh3 KTM i najbolji rezultat u MotoGP konkurenciji je imao u Austriji ove godine kada je završio šesti. Lekuona je samo dva puta u karijeri bio na pobedničkom postolju i to u Moto2 kategoriji. Jednom u Valensiji kada je bio drugi i jednom u Tajlandu kada je završio trećeplasirani.

Ćavi Vijerhe je stariji vozač od Lekuone, ima 24 godine ali nikada se nije pomerio sa Moto2 motocikla. U Petronas Sprinta timu je ove godine imao treće mesto u Barseloni, a ranije nikada nije bio u borbi za titulu u toj kategoriji.

Komentari

Vaš komentar