Reding pobedom okončao prvi vikend SP u superbajku

SuperBike 23. maj. 202116:121 komentar
Podeli:
Skot Reding
ActionPlus12278475 PabloxGuillien

Šampion britanskog superbajka u 2019. godini, Skot Reding (Dukati) ostvario je šestu pobedu u karijeri, pošto je slavio u drugoj dugoj trci prvog vikenda sezone 2021, održanog u Motorland Aragonu.

Pošto je napravio pogrešan strateški izbor u jutarnjoj trci sprinta, kada je na suv asfalt stavio gume za vlažno i tako pao na osmo mesto, Britanac je popodne bio mnogo uspešniji.

Na ne baš potpuno suvoj stazi, izabrao je baš gume za suvo i tako bio nedostižan za svoje konkurente, koji su bili mahom na gumama sa srednjom smesom.

Nakon što je preuzeo vođstvo u šestom krugu, Reding je do kraja samo uvećavao prednost i na kraju završio sa 9,9 sekundi ispred pobednika prve dve trke u Aragonu, Džonatana Reja (Kavasaki).

Severni Irac je predvodio kolonu, pre nego što ga je u trećem krugu udario Garet Gerlof (GTR Jamaha), koji je tom prilikom pao. Ipak, Amerikanac se vratio na stazu, prošao i „kaznenu krivinu“ zbog incidenta sa Rejom, ali je na kraju završio na sedmoj poziciji.

Treći na poslednjoj trci u Aragonu bio je Rejev kolega Aleks Lous, a četvrti i peti završili su momci na BMV-u, Tom Sajks i Mihael van der Mark. Pred Gerlofom je kao šestoplasirani završio Toprak Razgatjolulu (Jamaha), a u top 10 bili su još Jonas Folger (Bonovo BMV), Andrea Lokateli (Jamaha) i Lukas Mahijas (Puceti Kavasaki).

Na kraju prvog vikenda nove sezone, lider u generalnom plasmanu je Rej sa 57 bodova, drugoplasirani je Lous sa 45, a trećeplasirani Reding sa 40. Bitka za titulu u WSBK se nastavlja sledeće nedelje sa tri trke na stazi Estoril u Portugalu.

Komentari

Vaš komentar