Superbajk: Rinaldi za drugu pobedu zaredom, slavio i Toprak

SuperBike 13. jun. 202116:04 > 16:17
Podeli:
Michael Ruben Rinaldi
Ducati Motor Holding SpA

U nedelju su se na slavnoj stazi Mizano vozile druga i treća ovonedljna trka u Superbajk šampionatu – ranije tokom dana najbrži je bio Majkl Ruben Rinaldi, koji je na taj način izbio na peto mesto u generalnom plasmanu. U drugoj trci Turčin Toprak Razgatliolu ostvario je prvi trijumf za Jamahu u 2021. godini.

U subotu je na prvoj trci vikenda u slavio takođe Rinaldi, a bila je to njegova prva pobeda na fabričom Dukatiju, treća u Superbajku.

Superbajk:

Ni 24 časa kasnije Rinaldi je došao do novog trijumfa na „domaćem terrenu“. U kraćoj od dve trke koje su se vozile u nedelju ostavio je 25-godišnji vozač iza sebe Razgatliolua i Džonatana Reu, a u prvih pet našli su se još dvojica Britanaca – Skot Reding i Aleks Lous.

Razgatliolu je slavio na trci koja je počela u 11 časova, a bila je to prva pobeda za Jamahu u tekućoj sezoni. Turčin je na taj način uspeo da onemogući raspoloženog Rinaldija da ostvari „het-trik“ u Mizanu. Rinaldi je završio drugi, a treći je ponovo bio Rea. Skot Reding, Rinaldijev kolega iz Dukatija, bio je četvrti, dok je petu poziciju zauzeo Amerikanac Geret Gerlof.

Prvi u ukupnom poretku i dalje je Britanac Džonatan Rea na Kavasakiju sa 126 poena, prati ga Razgatliolu iza Jamahe sa 95, a deset manje od Turčina ima Skot Reding iz ekipe Dukati.

 

 

Komentari

Vaš komentar