Leb se vraća u WRC

WRC 20. dec 201715:16 > 15:18
© Citroën Racing

Devetostruki svetski šampion u reliju Sebastijan Leb naredne sezone će se vratiti u Svetski šampionat (WRC), pošto će voziti na tri relija za Sitroen.

Upravo za volanom modela francuske kompanije legendarni Francuz je bio nezaustavljiv od 2004. do 2012. godine, pre nego što je reli zamenio kružnim trkama.

Leb je tokom karijere upisao 78 pobeda, a od takozvanog povlačenja je imao samo pet izleta u reli, među kojima je poslednji bio Reli Monte Karlo 2015. godine.

Francuski tim će svojoj legendi pružiti priliku da vozi na relijima Meksika, Korzike i Španije. Od ta tri relija, Leb je bio najuspešniji na Iberijskom poluostrvu, gde je slavio osam puta. U Meksiku je bio najbolji šest puta, dok je na svom domaćem terenu upisao četiri trijumfa.

Lebu će suvozač u Sitroenu C3 WRC biti njegov dugogodišnji partner Danijel Elena, sa kojim je osvojio svih svojih devet titula.

Svi su bili zadovoljni posle testiranja tokom ove godine, a najviše ja, pa je učešće na tri relija logičan naredni korak. Osećaj koji dobijete tokom relija je nešto najuzbudljivije što sam iskusio i uzbuđen sam što ću voziti novi C3 na pravom reliju. Lepo je što ću to učiniti u timu u kojem sam imao i te kako mnogo uspeha. Nemam velika očekivanja, želim samo da uživam“, naglasio je Leb.

Sitroen će tokom naredne sezone predvoditi Kris Mik, Kreg Brin će voziti drugi C3 na deset rundi, dok će Halid al Kasimi učestvovati na nekoliko relija.

Naredna sezona Svetskog reli šampionata startuje Relijem Monte Karlo od 25. do 28. januara, a Leba prvi izazovi očekuju u Meksiku, gde se reli vozi od 9. do 11. marta.