Ožijeu triler za trijumf u Monte Karlu

WRC 27. jan 201915:48 > 15:51
Massimo Bettiol/Getty Images

Šestostruki svetski šampion Sebastijan Ožije trijumfovao je na Reliju Monte Karlo kojim je startovao ovogodišnji Svetski reli šampionat.

Na svom prvom reliju od povratka u Sitroen, Ožije je vođstvo preuzeo u petak tokom popodneva i od tada ga nije ispuštao. Međutim, do poslednjeg specijala Francuz je vodio veliku borbu sa Tjerijem Nuvilom za volanom Hjundaija.

Razlika između njih dvojice nijednog trenutka nije prelazila šest sekundi, a iako se Ožije ustalio u vođstvu u subotu, Nuvil je uspeo da mu se približi u nedelju ujutro. Na kraju, aktuelni šampion je slavio sa dve sekunde i dve desetinke prednosti u odnosu na Belgijanca.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Ot Tanak, koji brani boje Tojote, a on je isto kao i ostali bio daleko iza vodećeg dvojca. Zaostatak estonskog reliste na kraju prvog relija sezone bio je preko dva minuta, a on je u borbi za podijum za 13 sekundi pobedio povratnika u šampionat i ujedno rekordera po broju titula Sebastijana Leba, koji je debitovao u Hjundaiju.

Sledili su vozači Tojote Jari-Mati Latvala i Kris Mik, ispred Gusa Grinsmita u privatnom Fordu i Joana Bonata, koji se našao za volanom Sitroena.

Svetski reli šampionat nastavlja se Relijem Švedske, koji je na programu od 14. do 17. februara.