Najčuveniji reli suvozač završava karijeru

WRC 7. okt. 202111:17
Podeli:
Žulijen Ingrasija
DPPI/Panoramic

Žulijen Ingrasija, 42-godišnji Francuz, završava karijeru reli-suvozača na kraju ove godine. To je na Tviteru potvrdio i njegov dugogodišnji vozač, svetski šampion Sebastijan Ožije.

Žulijen završava karijeru na kraju godine i mogu samo da podržim njegovu odluku. Bio je ključni čovek svih mojih uspeha u poslednjih 16 godina, koliko sam na najvećoj sceni. Sve smo radili zajedno, na kraju ispunili mnoge snove i osvojili sedam svetskih titula. Ostala su nam još dva relija i želimo da ih odvezemo u našem stilu„, napisao je Ožije, koji je na dobrom putu da osvoji i osmu titulu, pošto trenutno ima 24 boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog Elfina Evansa.

Povezane vesti

Za mene nema dileme, ti si najbolji suvozač ikada. Ko zna kakva će biti moja karijera bez tebe? Hvala na svemu, znam da ćeš me pratiti i biće nemoguće zameniti te. Želim ti sve najbolje u životu, uživaj u njemu!„, dodao je na kraju veliki Seb.

Ingrasija, nekada komercijalista u Koka-Koli, rođen je 1979. godine u Eks An-Provanu, gradu koji se nalazi u blizi Marseja. Par godina bio je reli-vozač, ali od 2006. i profesionalni suvozač Sebastijana Ožijea. Učestvovao je u osvajanju svih sedam titula svetskog šampiona – četiri sa Folksvagen Polom, dve sa M-Sportom u Ford Fijesti i jednom sa Tojotom. Upisao je 53 pobede u planetarnom Reli šampionatu.

Već je poznato da će Žulijena naredne sezone u Sebastijanovoj Tojoti naslediti Benžamin Veja, sa kojim je Ožije već odradio nekoliko test vožnji.

Komentari

Vaš komentar