Mader dobio šestu etapu Đira, Valter će braniti ružičasto

Biciklizam 13. maj. 202117:52
Podeli:
Gino Mader
Gian Mattia D'Alberto /LaPresse via AP

Mađarski biciklista Atila Valter i dalje je vodeći u generalnom plasmanu Đira posle šest etapa. U četvrtak je najbrži bio Švajcarac Đino Mader.

Švajcarski biciklista Đino Mader koji je član tima „Bahrein Viktorijus“ je slavio na etapi od Grode di Frazasija do Askoli Pićena dugoj 160 kilometara. Njegovo vreme je bilo četiri sata, 17 minuta, 52 sekunde. Egan Bernal, Den Martin i Remko Evenepel su imali 12 sekundi zaostatka, a u prvih deset su bili i Đulijo Ćikone, Damijano Karuzo, Danijel Martines, Mark Soler, Hju Karti i Aleksandr Vlasov.

Inače u Askoliju je ružičastu majicu preuzeo mađarski takmičar Atila Vagner i to od domaćeg bicikliste Alesandra De Markija. Valter ima i belu maijcu za najboljeg mladog vozača u ovom trenutku.

Đino Mader će i dalje nositi plavu majicu jer je najbolji na brdskim etapama, dok Đakomo Nicolo ima ljubičastu jer vodi u bodovima.

U petak 14. maja će biciklisti voziti od Notareska do Termolija. Ta etapa je dugačka 181 kilometar i za razliku od šeste etape koja je imala promenljiv teren, u ovoj će se uglavnom voziti po ravnom.

Komentari

Vaš komentar