Tadej blista: Srce mi se topi od sreće!

Podeli:
Tadej Pogačar
REUTERS/Benoit Tessier

Slovenački bisciklista Tadej Pogačar u nedelju je i zvanično osvojio drugi „Tur de Frans“ u svojoj karijeri, a nakon poslednje, 21. etape posebno se zahvaljivao svom timu, koji ga je vodio do velikog uspeha.

Pogačar je pobedu obezbedio još u subotu u poslednjoj etapi, a budući da se žuta majica ne izaziva u poslednjoj etapi, bilo mu je potrebno samo da na Jelisejskim poljima završi trku.

Povezano:

Prošle godine nisam napisao govor za osvajanje svog prvog Tura, nisam znao kako da ga napišem. Ove godine sam svesno rešio da govorim iz srca. Hvala svima što ste došli i što ste podržavali bicikliste tokom tri nedelje. Hvala francuskoj javnosti i svim navijačima, bilo je ovo sjajno trkanje u proteklom periodu. Ne mogu da opišem koliko sam srećan što sam deo porodicue koju predstavlja tim Emirejts. Srce mi se topi! Oni su sa mnom svakog dana i spremaju me“, izjavio je 22-godišnji Tadej Pogačar.

Bila je ovo teška godina po pitanju kovida i nadam se da ćemo svi biti ovde i dogodine i to bez maski. Organizatori su nas čuvali. Ne smem da zaboravim svoju porodicu, devojku i prijatelje“, rekao je fantastični Slovenac.

Pogačar je takođe osvojio i tačkastu majicu, koja pripada najboljem na usponima, i belu majicu, koja je rezervisana za najboljeg mladog biciklistu na Turu.

Komentari

Vaš komentar