Vendrame dobio 12. etapu, Egan Bernal i dalje u ružičastom

Biciklizam 20. maj. 202117:47 > 19:47
Podeli:
Andrea Vendrame
Gian Mattia D'Alberto/LaPresse via AP

Na 12. etapi trke oko Italije koja se vozila od Sijene do Banjo di Romanje, prvi je kroz cilj prošao domaći biciklista Andrea Vendrame.

Andrea Vendrame je ovu etapu dugačku 212 kilometara prevezao za pet sati, 43 minuta i 48 sekundi, a sa njim u cilju je bio Australijanac Kristofer Hamilton iz tima DSM. Treći je bio Italijan Đanluka Brambilja koji je zajedno sa Džordžom Benetom sa Novog Zelanda kasnio 15 sekundi.

Vodeći u generalnom plasmanu je i dalje Egan Bernal, a Kolumbijac je bio u grupi koja je kasnila skoro 11 minuta za vodećim Vendrameom. Drugi je Rus Aleksandr Vlasov iz Astane koji ima sada 45 sekundi zaostatka, dok su u vrhu još Damijano Karuzo, Hju Karti i Sajmon Jejts.

Posle ove etape u poenima i dalje vodi slovački biciklista Peter Sagan, Žofri Bušar je najbolji na brdskim etapama, a Egan Bernal nosi i belu majicu koja je namenjena najboljem mladom vozaču.

Teren naredne etape je uglavnom ravan, voziće se 198 kilometara i to od Ravene do Verone. Điro se završava 30. maja u Milanu, a sledi čak pet planinskih etapa, dve ravničarske jedna brdska, kao i jedan dan odmora.

Komentari

Vaš komentar