Jedna Holanđanka osvojila zlato, druga u bolnici

Vesti biciklizam 7. avg 201622:27 > 22:28
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Holandska biciklistkinja Ana van der Bregen osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u drumskoj trci, koju je obeležio težak pad njene sunarodnice Anemik van Vleten.

Van der Bregen je trku dugu 141 kilometar završila u vremenu od 3:51:27 sati, ispred Šveđanke Eme Johanson i Elize Longo Borgini. Njih dve su imale isto vreme u cilju, ali su morale da se zadovolje srebrnom, odnosno bronzanom medaljom.

Pred poslednjih deset kilometara činilo se da će Van Vletenova osvojiti zlato, međutim, ona je doživela težak pad posle kojeg je završila u bolnici. Holanđanka je bila u vođstvu, kada je izgubila kontrolu u jednoj krivini posle nizbrdice na klizavom asfaltu i u prvom trenutku se činilo da se ne pomera. Van Vleten je pala pravo na rame, ali je holandski olimpijski tim posle trke objavio da se ona oseća dobro, ali da će ostati u bolnici iz predostrožnosti.

Posle njenog pada, Amerikanka Mara Abot je preuzela vođstvo, međutim, u samom finišu su je sustigle devojke koje su završile na podijumu i morala je da se zadovolji četvrtim mestom.

Od biciklistkinja iz zemalja bivše Jugoslavije, u trci je učestvovala jedino Slovenka Polona Bagatelj i ona je zauzela 32. mesto, sa šest i po minuta zaostatka.