Armstrong ipak neće da govori u javnosti

Vesti biciklizam 21. okt 20163:13 > 3:15
Podeli:
George Burns/Oprah Winfrey Network via Getty Images

Osramoćeni američki biciklista Lens Armstrong otkazao je učešće na konferenciji u Irskoj, kako je naveo, iz pravnih razloga. Armstrong je trebalo da govori na konferenciji o sportu i tehnologiji u Dablinu, što bi mu bio jedan od retkih javnih nastupa otkako je priznao da se dopingovao.

Armstrongu je oduzeto svih sedam titula sa trke Tur d’Frans zbog dopinga, koji je tokom cele karijere negirao, da bi konačno priznao u januaru 2013. godine. To je učinio tek pošto mu je izrečena doživotna zabrana bavljenja biciklizmom.

Njegovo pojavljivanje u Dablinu je bilo najavljivano nedeljama, a na toj konferenciji je posle intervjua na sceni trebalo da odgovara na pitanja prisutnih. Za tu konferenciju su se prodavale karte, bez kojih nije moguć pristup.

Međutim, organizatori su objavili da je Armstrong otkazao svoje učešće manje od 24 sata pre konferencije, posle konsultacija sa svojim pravnim timom. Razlog je navodno tužba koju je protiv njega pokrenula kompanija US Postal, koja mu je bila glavni sponzor u vreme kada je dominirao na Turu.

„Razočarao nas je, i ne samo nas, već i ljubitelje biciklizma i sporta, koji su želeli da ga čuju kako otvoreno priča o svojoj prošlosti i budućnosti sporta“, rekao je Rob Hartnet, jedan od organizatora.

Organizatori su takođe naveli da su svesni tužbe koja će biti pokrenuta protiv Armstronga, kao i da je se to pitanje poteglo još pre nekoliko meseci, tokom pregovora.