Điro: Jungelsu etapa, Dimulan zadržao vođstvo

Vesti biciklizam 21. maj. 201718:49 > 18:51
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Biciklista Kvikstepa Bob Jungels trijumfovao je na 15. etapi 100. izdanja trke Điro d‘Italija, koja je vožena od Valdenga do Bergama u dužini od 199 kilometara.

Luksemburškom vozaču to je prva etapna pobeda na nekom Gran Turu, a do nje je došao u sprintu sa kandidatima za roze majicu. 24-godišnji Jungels je uspeo da se odvoji od grupe vozača na poslednjem usponu i slavi ispred Tiba Pinoa iz Fransez de Žua, dok je treći bio biciklista Orika-Skota Adam Jejts.

Nosilac roze majice Tom Dimulan iz Sanveba prošao je kroz cilj u istom vremenu kao pobednik, na osmoj poziciji i tako je zadržao vođstvo. Međutim, njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Naira Kintane je smanjena na dva minuta i 41 sekundu, pošto je vozač Movistara zaradio šest sekundi bonusa.

Pino drži treće mesto, sa tri minuta i 21 sekundom zaostatka, dok je aktuelni šampion Vinčenco Nibali ostao četvrti, 19 sekiundi dalje.

Na jubilarnom Điru je u ponedeljak slobodan dan, a potom sledi paklenih šest etapa do velikog finala u Milanu u nedelju. Trka se nastavlja u utorak etapom od Rovete do Bormija, dugom 222 kilometra.