Trka oko Švajcarske: Špilak u žutom

Vesti biciklizam 16. jun 201718:20 > 18:22
Podeli:
Kristof Van Accom/Getty Images

U petak je vožena sedma etapa biciklističke Trke oko Švajcarske, na kojoj je pobedio Simon Špilak, koji je tako došao do žute majice.

Etapa od Cerneca do Zeldena u Austriji je donela poslednji veliki uspon na ovogodišnjoj trci, a sa njim su stigla i velika uzbuđenja. Ekipa Kaćuše je vec u podnožju uspona zadala izuzetno jak tempo, te su favoriti veoma brzo počeli da zaostaju. Čak trojica vozača ruskog tima su radila na čelu tako su učinili da niko od Špilakovih rivala ne može da se zadrži u grupi.

Špilak je na polovini uspona ostao sam i do kraja vozio sigurno i bez većih kriza, pa je došao ne samo do etapne pobede već i žute majice, sa čak 52 sekunde prednosti u generalnom plasmanu. Drugi u ukupnom poretku je Damjano Karuzo, koji je pre dva dana imao žutu majicu, dok treću poziciju zauzima Stiven Krausvajk. Domeniko Pocovivo, koji je u etapu ušao noseći žutu majicu, na kraju je imao više od dva minuta zaostatka.

Kada je reč o poretku u ostalim kategorijama, Peter Sagan je zadržao crnu majicu, Lase Hansen plavu, a crvenu majicu, namenjenu najboljem domaćem vozacu i dalje nosi Matijas Frank.

U subotu je na programu pretposlednja etapa na 81. izdanju Trke oko Švakjcarske. Ona predstavlja kriterijumsku vožnju oko Šafhauzena, od osam krugova ukupne dužine od ravno 100 kilometara. Direktan prenos te etape na programu je na Sport klubu 3 od 16 časova.