Tur: Saganu treća etapa, povratio se posle kiksa

Vesti biciklizam 3. jul 201718:36 > 19:03
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Slovački vozač Peter Sagan, vozač tima Bora Hansgrohe, bio je fantastičan u finišu treće etape i u sprintu uzbrdo uspeo da dođe do trijumfa sa vremenom 5 sati 7 minuta i 19 sekundi, za njim je u cilj ušao australijski biciklista Majkl Metjuz, dok je treći bio Den Martin.

U generalnom plasmanu prvi je ostao Gerejnt Tomas, koji će u narednoj etapi nositi žutu majicu.

Sagan je pokazao izvanrednu mirnoću, budući da je 300 metara pre cilja imao veliki peh – stopalo mu je skliznulo sa pedale, ali je ipak uspeo da održi dobar ritam i završi trku ispred Metjuza.

Treća etapa vozila se od belgijskog Vervija, pa sve do Longvija, a bila je duga 212 kilometara.

Nije bilo nimalo lako“, rekao je slovački vozač, koji je pobedio u etapi.

Uspon u finišu bio je izuzetno naporan, a BMC je dobro radio za Ričija Porta. Posle toga sam odlučio ‘u redu, sada krećem‘. Tek što sam počeo sprint, stopalo mi je spalo sa pedale. Pomislio sam ‘Još jedna greška!‘, ali sam uspeo da krenem ispočetka i trijumfujem. Veoma sam srećan.

Vodeći u generalnom plasmanu, vozač Tim Skaja, završio je etapu na osmoj poziciji sa dve sekunde zaostatka u odnosu na Sagana, a njegov saigrač Kris Frum bio je deveti.

Etapa je bila veoma atraktivna, vozači su prolazili i kroz Luksemburg, a u jednom trenutnku su vozili i krug na stazi Formule 1 Spa.

Četvrta etapa najslavnije biciklističke trke na svetu na programu je u utorak, a voziće se na relaciji od Mondorf-le-Bena u Luksemburgu do Vitela, a razdaljina koju će biciklisti morati da pređu iznosi 207,5 kilometara.