Vuelta: Denis u crvenom, BMC najbolji na hronometru

Vesti biciklizam 19. avg 201719:43 > 19:46
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Biciklisti tima BMC trijumfovali su na ekipinom hronometru u francuskom Nimu kojem je startovalo ovogodišnje izdanje Vueltu, a crvenu majicu posle prve etape poneo je Roan Denis.

BMC je jedini tim koji je izuzetno tehničku rutu od 13,7 kilometara na jugu Francuske prešao za manje od 16 minuta, a pratili su ga Kvik Step i Sanveb, koji su imali po šest sekundi zaostatka.

Tim Skaj, koji predvodi pobednik Tur d’Fransa Kris Frum, zauzeo je četvrto mesto, sa za devet minuta lošijim vremenom. Najboljih pet timova kompletirala je Orika-Skot.

Frum, inače trostruki vicešampion Vuelte, možda je najviše profitirao od svih biciklista koji ciljaju pobedu na poslednjem Gran Turu sezone. Britanski biciklista posle prvog dana ima 22 sekunde prednosti u odnosu na šampiona iz 2010. godine Vinčenca Nibalija, i 26 u odnosu na trostrukog pobednika Alberta Kontadora, kojem je Vuelta poslednja trka u karijeri. Frum je takođe 32 sekunde ispred Fabija Arua, koji je pre dve godine bio najbolji u Španiji.

Nibalijeva Bahrein-Merida je bila deveta na prvoj etapi, Kontadorov Trek-Segafredo je imao 11. vreme, dok je Astana, čije boje brani Aru, bila 16.

Na Vuelti se u nedelju vozi ravničarska etapa od Nima do Grisana, duga 203,5 kilometra.