'Kralja planina' sa Tura tim izbacio sa Vuelte

Vesti biciklizam 26. avg 201718:48 > 18:50
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Ekipa Sanveba izbacila je francuskog bicikliste Vorena Bargila sa Vuelte pošto je odbio da se povinuje timskim naređenjima. Bargil je prošlog meseca osvojio tačkastu majicu, za najboljeg na planinskim ciljevima, na Tur d‘Fransu.

Francuz, koji je bio 13. posle sedam etapa, bio je jednu poziciju ispred vođe svog tima Vilka Keldermana. Holandski biciklista je izgubio 17 sekundi tokom etape u petak, pošto mu je pukla guma, a Bargil mu nije pomogao.

Iz tima Sanveb su istakli da nije bilo druge opcije osim da se Bargil izbaci sa Vuelte, pošto je istakao da ne deli iste ciljeve kao njegova ekipa.

Moram da napustim Vueltu zbog odluke tima. Osećam se dobro, noge su mi jake. Vidim sebe u drugačijoj ulozi, želim da napadam u planinama, kao što sam uradio na Turu. Vuelta je sjajna trka, razočaran sam što moram da odustanem, ali je to odluka tima koju moram da prihvatim“, istakao je 25-godišnji Bargil.

Bargil, koji napušta Sanveb na kraju sezonu da bi prešao u Fortuneo-Oskara, najavio je da će nastaviti sezonu sa nemačkim timom, kao što je i bilo planirano.