Điro: Denis najbrži na hronometru, Jejts i dalje vodi

Vesti biciklizam 22. maj. 201817:19 > 17:46
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Australijanac Rohan Denis pobedio je na 16. etapi Đira d'Italije, koja se vozila na individualnom hronometru u dužini od 34,2 kilometra od Trenta do Rovereta.

Najbolji svetski biciklisti su posle dana pauze ponovo bili u akciji na Trci oko Italije, a posle 16. etape je slavio Australijanac Denis, koji je bio najbolji u vremenu 40:00. 

Drugo najbrže vreme je imao Nemac Toni Martin, koji je bio 14 sekudni sporiji, dok je treću poziciju zauzeo specijalista za hronometar i prošlogodišnji šampion Đira Holanđanin Tom Dumulan, koji je bio 22 sekunde lošiji od prvoplasiranog Australijanca.  

Britanac Sajmon Jejts je bio 22. sa minut i 37 sekundi slabijim vremenom, ali je načinio veliki korak ka osvajanju Đira, jer je zadržao roze majicu i 56 sekundi prednosti u generalnom plasmanu nad Tomom Dumulanom. 

Prošlogodišnji pobednik Tur d’Fransa i Vuelte Britanac Kris Frum je 16. etapu završio na peto mestu, dok je u ukupnom poretku četvrti, sa tri minuta i 50 sekundi zaostatka za Jejtsom. Treći je Italijan Domenko Pocovivo i ima tri minuta i 11 sekundi slabiji rezultat od prvoplasiranog. 

Điro se nastavlja u sredu 17. brdskom etapom koja se vozi u dužini od 155 kilometara od Rive del Garde do Izea. 

Điro se završava u nedelju 21. etapom, koja se vozi u Rimu.