Tur: Nilsen za dva trijumfa u nizu Astane

Vesti biciklizam 22. jul. 201818:25 > 18:27
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Biciklista Astane Magnus Kort Nilsen trijumfovao je na 15. etapi ovogodišnjeg izdanja trke Tur d‘Frans voženoj od Mijoa do Karkasona dugoj 181,5 kilometar.

Nilsen je na taj način kazahstanskom timu doneo drugu pobedu za dva dana, pošto je na subotnjoj etapi slavio Omar Fraile. Takođe je postao 12. danski biciklista koji je došao do etapne pobede na Turu, devet godina posle prethodnog – Nikija Sorensena, a 48 posle prvog – Mogensa Freja.

Danac je bio deo vodeće trojke, a u samom finišu je uspeo da se odbrani od napada Iona Isagirea iz Bahrein-Meride i bicikliste Trek-Segafreda Bauka Moleme.

Peloton je kroz cilj prošao 13 minuta posle pobednika, pa je biciklista tima Skaj Gerejnt Tomas zadržao žutu majicu pred poslednji slobodan dan na trci. Britanski biciklista ima minut i 39 sekundi prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Krisa Fruma na čelu generalnog plasmana.

Na Turu je u ponedeljak slobodan dan, a trka se nastavlja u utorak etapom od Karkansona do Banjer de Lišona u dužini od 218 kilometara.