Sagan: Etapa u sredu je najbitnija

Vesti biciklizam 25. jul 20188:58 > 9:11
Podeli:
Daniel Kalisz/Getty Images

Slovački biciklista Peter Sagan je vodeći u klasifikaciji za zelenu majicu, to jest prvi je po broju osvojenih bodova na etapama ovogodišnjeg Tur d'Fransa.

Biciklista Bora-hansgroe tima Peter Sagan trenutno vodi sa 452 poena i na aktuelnom Tur d’Fransu nosi zelenu majicu. Na etapi u utorak Sagan nije bio konkurentan, a on poručuje da je 17. etapa u sredu koja se vozi od Banjere de Lušona do Sent Lari Sulan Kol du Portreta najvažnija. 

Danas je bila prva etapa u Pirinejima i moj cilj je bio samo da stignem do kraja i da sačuvam što više snage za etapu u sredu koja ima tri velika uspona. Tur d’Frans nije gotov još i imamo još pet veoma teških dana pre nego što stignemo u Pariz“, napisao je Sagan na Fejsbuku.

Sutra će biti najkraća ali najteža etapa Tur d’Fransa, i ako je prođem biće skoro gotovo. Veoma je slična devetoj etapi u Rubiou. Treba da je završim da bi bilo matematički sigurno da osvajam zelenu majicu“, rekao je slovački biciklista.

Inače u generalnom plasmanu vodi i dalje Gerant Tomas dok je drugi Kris Frum. Pomenuti Sagan je u ukupnom generalnom plasmanu tek 60. sa skoro sat i po zaostatka.