Tur: Dumulanu etapa, Tomasu pobeda u šaci

Vesti biciklizam 28. jul. 201817:17 > 17:35
Podeli:
Bryn Lennon, Getty Images Sport

Vozač tima Sanveb Holanđanin Tom Dumulan pobedio je na pretposlednjoj 20. etapi Tur 'd Fransa, dok je u prvom planu bio plasman Gerejnta Tomasa iz tima Skaj, koji je individualni hronometar završio kao treći, što mu je bilo dovoljno i za ukupnu pobedu na najznačanijoj trci u biciklizmu.

U subotu se na Turu vozio individualni hronometar u dužini od 31 kilometra od Sen Pe sur Nivela do Epeleta, a ostalo je da biciklisti u nedelju odvozaju poslednju etapu, od Uja do Jelisejskih polja, dužine 116 kilometara. 

Ta poslednja etapa je tradicionalno revijalnog karaktera i potrebno je da Gerejnt Tomas samo prođe kroz cilj da bi došao do konačne pobede na Turu. 

Tom Dumulan je u individualnom hronometar pobedio u vremenu 40:52, drugi je bio četvorostruki šampion Tura, vozač Skaja Kris Frum sa samo sekundom zaostatka, dok je treći bio Gerejnt Tomas sa 14 sekundi slabijim vremenom od Holanđanina. 

U generalnom plasmanu Gerejnt Tomas ima minut i 51 sekundi prednosti nad Dumulanom, dok je treći Frum sa dva minuta i 24 sekunde zaostatka.