Vigins: Armstrong i ja smo zauvek povezani

Vesti biciklizam 2. nov 201813:02 > 13:11
Podeli:
Getty Images/Justin Setterfield

Trofejni britanski biciklista Ser Bredli Vigins kaže da je očekivao kontroverze zbog objavljivanja knjige u kojoj govori o svom kolegi Lensu Armstrongu.

Vigins je u knjizi istakao da Armstrong ima veoma važnu ulogu u njegovom životu i karijeri, bez obzira na doping skandal koji je Amerikanca obeležio za sva vremena.

Armstrong je sedam puta zaredom osvajao Tur de Frans, ali su mu titule oduzete zbog otkrića da je koristio doping.

Imam povezanost sa njim koju ne mogu da poreknem niti da se pravim kao da je nema“, kaže petostruki olimpijski šampion u biciklizmu.

„Ni jednog trenutka neću odobriti ono što je Lens uradio. Ali iz ugla iz kog sam pisao ovu njigu, nisam mogao da ga izostavim.

Neću tražiti od ljudi da se slože sa mnom, ali ne možete da promenite način na koji je neko uticao na vas.

Na kraju, svi smi mi samo ljudi, i ako me neko pita, uvek ću reći šta mislim, ne postoji neka agenda, nisam deo ničijeg tima i ne mora svima to da se svidi„, objašnjava Vigins.

Ovo je deo iz Viginsove knjige u kojoj se veliča Armstrong.

Lensova priča je već ispričana do beskraja, ali za mene najzanimljiviji deo je njegova transformacija od klasičnog vozača do čoveka koji je osvojio Tur nakon što je pobedio kancer.

On je vratio gledaoce, nastavljao je da vozi nakon padova i pobeđivao je. Sve to mu je donelo sedam titula, i to bez ikakvih nezgoda i povlačenja. 

Uraditi to jednom je veoma teško, ali sedam puta…“