Roglič dominantno do vođstva na startu Đira!

Vesti biciklizam 11. maj. 201920:21 > 20:22
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Biciklista Jumbo-Visme Primož Roglič ubedljivo je trijumfovao u vožnji na hronometar u Bolonju kojom je startovalo ovogodišnje izdanje trke Điro d‘Italija.

Slovenac je do pobede na prvoj etapi, dugoj osam kilometara, došao u vremenu od 12 minuta i 54 sekunde. Ujedno je jedini vozač koji je tu deonicu uspeo da pređe za manje od 13 minuta.

Rogliču je najbliži rival bio Sajmon Jejts iz Mičelton-Skota, sa 19 sekundi zaostatka, dok je biciklista Bahrein-Meride Vinčenco Nibali na trećem mestu bio 23 sekunde iza Slovenca.

Slovenački biciklista je na Điro stigao u sjajnoj formi, pošto je slavio na sve tri trke na kojima je učestvovao ove sezone, a u istom ritmu je odvozao prvu etapu. Roglič je vozio praktično bez greške kroz prestonicu regiona Emilija-Romanja i u ranoj fazi je stigao do vođstva, kojem niko od njegovih rivala nije uspeo da pripreti, pa je dominantno osvojio prvu roze majicu za 2019.

Najbolju trojicu sledio je Migel Anhel Lopes iz Astane, ispred pobednika Đira iz 2017. Toma Dimulana iz Sanveba i vozača Bore Rafala Majke.

Điro se nastavlja u nedelju etapom dugom 205 kilometara od Bolonje do Fučekija.