Slavlje Italijana u Komu, slab dan Rogliča

Vesti biciklizam 26. maj. 201917:56 > 18:02
Podeli:
Getty Images/Bryn Lennon

Dočekali su favoriti za trijumf na Điru prvi slab dan Slovenca Primoža Rogliča i došlo je do novih vremenskih promena u generalnom plasmanu 102. „Trke oko Italije”.

Petnaestu etapu, dugu 232 kilometra do Ivrea do Koma, dobio je Italijan Dario Kataldo, kome se isplatio herojski beg sa zemljakom Mateom Kataneom.

Druga pobeda za Astanu na Điru došla je u pravom trenutku, pred završnicu u kojoj je njihov glavni adut, Migel Anhel Lopes daleko od borbe za ukupnu pobedu (10. mesto sa +5,55).

Treće mesto na etapi pripalo je sjajnom Sajmonu Jejtsu, a četvrto još jednom Britancu, Hjuu Kartiju. Na petoj i šestoj poziciji, sa 11 sekundi zaostatka bili su Rišar Karapas i Vinćenco Nibali.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Ekvadorac Karapas, član Movistara, sada sa 47 sekundi prednosti u odnosu na Slovenca Primoža Rogliča, koji je na ovoj trci prvo doživeo pad, a onda morao i da menja bicikl, koji mu je pozajmio njegov klupski kolega, Holanđanin Antvan Tolhuk.

Trećeplasirani Italijan Vinćenco Nibali sada je na +1,47, a četvrtoplasirani Poljak Rafal Majka na +2,35. Petu poziciju i dalje drži Španac Mikel Landa, sa 3 minuta i 15 sekundi zaostatka.

U ponedeljak je slobodan dan na Điru, a u utorak jedna od najtežih etapa od Loverea do Ponte Di Lenja, u dužini od 194 kilometara.